skip to Main Content

Migrasi dari HTML ke WordPress Theme

Client aku request untuk diberi akses kepada website beliau. Masalahnya, aku buat website dia gune statik HTML je. Gile apa nak bagi access macam mana?

Pagi tadi aku bukak laptop, google dan start cari cara macam mana nak migrate HTML design ke WordPress Theme. Cari punya cari, godek punya godek, akhirnya berjaya jugak aku migrate..

.. dalam masa 4 jam. Horay! Alhamdulillah!

Yeah, aku tau ramai je orang kat luar sana bole buat dalam masa 5 minit. Peduli hapa, janji aku belajar benda baru & dapat ilmu baru hari ni.

Ts. Johari Rahmad

Ts. Johari Rahmad adalah graduan Software and Animation dari Multimedia University Cyberjaya & Melaka dan pengalaman bertahun-tahun sebagai pengajar dan jurulatih profesional untuk Pengaturcara PHP, Wordpress dan Pemasaran Digital.

Beliau berdaftar dengan MBOT sebagai Teknologis dan juga merupakan Certified HRD Corp Trainer.

Sepanjang kerjayanya, beliau telah membangunkan set kemahiran dalam pembangunan laman web, pembangunan software dan pemasaran digital. Beliau berharap dapat menggunakan pengalamannya untuk membantu orang lain mempelajari teknik-teknik dalam keberadaan digital yang lain seperti laman web, media sosial, elearning, SEO dan sebagainya.

Pada masa ini beliau bekerja sebagai pengarah di Karya Media Sdn Bhd dan menyediakan pelbagai kursus latihan pengaturcaraan dan pemasaran digital kepada orang ramai.

Back To Top
×Close search
Search