skip to Main Content

Duduk diam dan insya Allah buat pahala. Berminat?

Caranya senang.

1. Buat blog percuma

2. Kongsi & tulis ilmu yang baik – contoh: memasak, bertukang, kewangan, komputer, teknikal dll.

3. Belajar teknik SEO (search engine optimization) supaya apa yang anda kongsi dapat ditemukan dengan mudah setiap kali ada orang cari.

Yang bagusnya, setiap kali ada orang guna ilmu anda, selagi itu insya Allah anda dapat ‘share’ daripadanya. Dan selagi blog anda hidup, insya Allah dalam kubur pon tetap sampai.

Insya Allah. Tak nak cuba kew?

-dihantar menggunakan WordPress untuk Android

Ts. Johari Rahmad

Ts. Johari Rahmad adalah graduan Software and Animation dari Multimedia University Cyberjaya & Melaka dan pengalaman bertahun-tahun sebagai pengajar dan jurulatih profesional untuk Pengaturcara PHP, Wordpress dan Pemasaran Digital.

Beliau berdaftar dengan MBOT sebagai Teknologis dan juga merupakan Certified HRD Corp Trainer.

Sepanjang kerjayanya, beliau telah membangunkan set kemahiran dalam pembangunan laman web, pembangunan software dan pemasaran digital. Beliau berharap dapat menggunakan pengalamannya untuk membantu orang lain mempelajari teknik-teknik dalam keberadaan digital yang lain seperti laman web, media sosial, elearning, SEO dan sebagainya.

Pada masa ini beliau bekerja sebagai pengarah di Karya Media Sdn Bhd dan menyediakan pelbagai kursus latihan pengaturcaraan dan pemasaran digital kepada orang ramai.

Back To Top
×Close search
Search