skip to Main Content

Formula Menjana Pasif Income

Formulanya senang saja, tak perlu buku sifir dan tak perlu taburan binomial. Boleh kira sambil korek hidung Income satu hari: RM10.50 Income seminggu: RM10.50x7hari = RM73.50 Income bulan Januari (31 hari) = RM10.50x31 = RM325.50 RM325.50! Bukan MLM! Tak perlu…

Read More

Pindah Rumah

Berpindah rumah memang la satu aktiviti yang memenatkan dan menyakitkan badan. Sebagai contoh: aku dah seminggu sakit belakang dan memerlukan rehat yang panjang. Kebetulan pula, pindah rumah ni berlaku pada weekend panjang Tahun Baru Cina 2014. Maka, ada la masa…

Read More

Teringat Venice 2007

Belek-belek gambar lama, aku terjumpa gambar-gambar aku ketika Kapasitor mendapat Special Mention dalam World Summit Award tahun 2007.

Selain daripada aku ke Venice dalam keadaan patah hati, aku juga ditemani oleh sahabat sekolah aku yang kebetulan berada di German. Baik betul beliau. Terima kasih sangat-sangat.

Read More

Berhenti Merokok untuk Kali ke Dua

Yup, azam 2014.

Sempena dengan peningkatan kos sara hidup dan kesedaran kendiri yang merokok itu membazir, maka aku berhenti merokok sekali lagi.. untuk kali ke-2.

Setahun yang lepas, aku hisap balik rokok sebab sangat stress dengan projek SRS Pemandu. Memang gila babi stress. Stress dengan requirement & stress dengan client. Maka, aku hisap rokok semula.

Read More

5 Hari dalam Wad

Hari ni, dah 5 hari aku kena temankan Nawfal dalam wad. Aku dapati beliau sungguh bosan dan sentiasa mahu keluar berjalan dan tak mahu masuk bilik. Kesian anak ayah ni. Sabarlah ye, maghrib nanti kita balik rumah ok?

Read More

Abduction

Menonton Abduction membuatkan aku teruja untuk mula menulis cerita yang aku draf dalam otak selama ni. Bila la aku akan ada cukup masa untuk mengarang Localhost?

Read More

Padah

Padah ni datang bila aku dah buat sesuatu, aku dah fikir masak2 tapi akibatnya dah tak sama dengan apa yang aku rangka awal2 dulu. Padah ni boleh jadi dia datang sebagai ujian. Ujian yang aku boleh hadapi tapi masih mencari-cari…

Read More
Back To Top
×Close search
Search