skip to Main Content
Menjauhkan Diri Daripada Beberapa Sosial Media

Menjauhkan Diri Daripada Beberapa Sosial Media

Salam,

Aku mengambil keputusan untuk  menjauhkan diri daripada beberapa sosial media seperti Facebook & Twitter. Sebabnya? Aku rasa sosial media banyak membuatkan aku rasa tidak senang terutamanya tulisan-tulisan dan perkongsian daripada orang-orang yang aku kenal dan aku tidak kenal.

Dan aku tak nafikan, hasil tulisan aku juga banyak menimbulkan rasa tidak senang kepada orang-orang yang aku kenal dan aku tidak kenal.

Jadi, keputusan yang terbaik adalah menjauhkan diri daripada menggunakan sosial media sebegini. Tapi ini tidak bermakna aku tidak ikut perkembangan sosial media.

Ikhlas
-Hati Yang Kau Lukai

Ts. Johari Rahmad

Ts. Johari Rahmad adalah graduan Software and Animation dari Multimedia University Cyberjaya & Melaka dan pengalaman bertahun-tahun sebagai pengajar dan jurulatih profesional untuk Pengaturcara PHP, Wordpress dan Pemasaran Digital.

Beliau berdaftar dengan MBOT sebagai Teknologis dan juga merupakan Certified HRD Corp Trainer.

Sepanjang kerjayanya, beliau telah membangunkan set kemahiran dalam pembangunan laman web, pembangunan software dan pemasaran digital. Beliau berharap dapat menggunakan pengalamannya untuk membantu orang lain mempelajari teknik-teknik dalam keberadaan digital yang lain seperti laman web, media sosial, elearning, SEO dan sebagainya.

Pada masa ini beliau bekerja sebagai pengarah di Karya Media Sdn Bhd dan menyediakan pelbagai kursus latihan pengaturcaraan dan pemasaran digital kepada orang ramai.

Back To Top
×Close search
Search