skip to Main Content

Orang dah buat telefon canggih, kita masih bertanya tentang apa patut kita buat supaya Allah terima taubat kita

Aku tak pasti sama ada engkau betul2 tak tahu, malas atau bebal. Kenapa umur sudah banyak tapi kau masih diselubungi soalan2 macam ni?

Kalau ada guru agama di kawasan rumah tu, pegilah belajar. Bayar RM 20 sebulan pon takpe. Bil Astro ratus2 boleh bayar tapi nak belajar agama kedekut.

Dan satu lagi… kau boleh pegi Fesbuk ustaz tanya soalan agama. Ngape ko tak pegi tanya Google dulu? Banyak artikel2 yg bagus2 utk kau baca.

Ke.. membaca pon ko malas? Jenis engkau yg effort xde harapkan semua benda hidang ke mulut & lutut memang dah ramai kat luar sana. Jangan naikkan statistik ini.

Berubahlah, jom?

-dihantar menggunakan WordPress untuk Android

Ts. Johari Rahmad

Ts. Johari Rahmad adalah graduan Software and Animation dari Multimedia University Cyberjaya & Melaka dan pengalaman bertahun-tahun sebagai pengajar dan jurulatih profesional untuk Pengaturcara PHP, Wordpress dan Pemasaran Digital.

Beliau berdaftar dengan MBOT sebagai Teknologis dan juga merupakan Certified HRD Corp Trainer.

Sepanjang kerjayanya, beliau telah membangunkan set kemahiran dalam pembangunan laman web, pembangunan software dan pemasaran digital. Beliau berharap dapat menggunakan pengalamannya untuk membantu orang lain mempelajari teknik-teknik dalam keberadaan digital yang lain seperti laman web, media sosial, elearning, SEO dan sebagainya.

Pada masa ini beliau bekerja sebagai pengarah di Karya Media Sdn Bhd dan menyediakan pelbagai kursus latihan pengaturcaraan dan pemasaran digital kepada orang ramai.

Back To Top
×Close search
Search