skip to Main Content

Siri Mengimbau Kisah Silam

Aku ada penyakit yang rasanya tak kronik. Aku suka menyimpan barang-barang lama dan ada nilai yang mana hanya aku seorang saja yang tahu nilainya. Siri Mengimbau Kisah Silam bukanlah satu siri membuka aib aku kepada khalayak ramai. Siri ini adalah satu jenis rekod digital untuk tatapan umum yang mana jika ada manfaat, sila ambil, praktik dan sebarkan. Jika tiada manfaat, jadikan sempadan.

Ok, mari tengok apa yang aku jumpa. Antaranya adalah CD-CD lama pada zaman aku belajar di MMU Melaka & Cyberjaya dulu.

Sebelum pindah rumah hari tu, aku sumbat segala khazanah lama dalam satu tempat. Tak sempat aku nak sort mana penting mana tidak.

Baru-baru ni aku dapat selongkar semula dan apa yang aku temukan adalah perkara-perkara yang sangat sangat sangat aku terharu. Some of items listed below are related to work, some are just memories and some are a part of chronology of becoming who I am today.

Antaranya:

1. Resume Flash tahun 2004
2. Database Web Server Komplen
3. Yahoo Messenger Chat Archive

(Aku akan update lagi page ni di masa depan)

Ts. Johari Rahmad

Ts. Johari Rahmad adalah graduan Software and Animation dari Multimedia University Cyberjaya & Melaka dan pengalaman bertahun-tahun sebagai pengajar dan jurulatih profesional untuk Pengaturcara PHP, Wordpress dan Pemasaran Digital.

Beliau berdaftar dengan MBOT sebagai Teknologis dan juga merupakan Certified HRD Corp Trainer.

Sepanjang kerjayanya, beliau telah membangunkan set kemahiran dalam pembangunan laman web, pembangunan software dan pemasaran digital. Beliau berharap dapat menggunakan pengalamannya untuk membantu orang lain mempelajari teknik-teknik dalam keberadaan digital yang lain seperti laman web, media sosial, elearning, SEO dan sebagainya.

Pada masa ini beliau bekerja sebagai pengarah di Karya Media Sdn Bhd dan menyediakan pelbagai kursus latihan pengaturcaraan dan pemasaran digital kepada orang ramai.

Back To Top
×Close search
Search