skip to Main Content
Global Mentoring Walk 2018

Global Mentoring Walk 2018

Bersempena dengan Tahun Memperkasa Wanita 2018, Jaringan Usahawan Wanita Bumiputra Malaysia (WENA) dan Girls In Tech Malaysia, dengan usahasama Jabatan Pembangunan Wanita (JPW) dan Vital Voices akan mengadakan sebuah program yang berfokuskan usahawan iaitu Global Mentoring Walk. ✨Tarikh : 17…

Read More

Menjaga Klien

Antara perkara yang penting dalam perniagaan adalah menjaga klien. Bergaduh dengan klien bukan satu perkara yang bagus walaupon kadang-kadang bukan kita yang salah. Walaupon kita menang kalau bergaduh dengan klien, tapi akhirnya kitalah yang sentiasa berada dalam situasi yang rugi.

Maka, yang perlu kita buat dalam menjaga klien adalah:

Read More

Artwork Web

Ada 4 contoh yang aku letak dalam portfolio web. Bila aku tengok balik aku gelak sorang-sorang. Aduhh…  sedihnya tengok website design 10 tahun lepas.

Tengoklah tu.. masa ni authoring tool paling best adalah Macromedia Dreamweaver sebelum dibeli oleh encik Adobe.

Ni landing untuk artwork web:

Read More

Siri Mengimbau Kisah Silam

Aku ada penyakit yang rasanya tak kronik. Aku suka menyimpan barang-barang lama dan ada nilai yang mana hanya aku seorang saja yang tahu nilainya. Siri Mengimbau Kisah Silam bukanlah satu siri membuka aib aku kepada khalayak ramai. Siri ini adalah satu jenis rekod digital untuk tatapan umum yang mana jika ada manfaat, sila ambil, praktik dan sebarkan. Jika tiada manfaat, jadikan sempadan.

Ok, mari tengok apa yang aku jumpa. Antaranya adalah CD-CD lama pada zaman aku belajar di MMU Melaka & Cyberjaya dulu.

Read More
Back To Top
×Close search
Search